Friday, 28 October 2011

entry jiwang si ayah untuk si ibu ;)

assalamualaikum .. Entri ini agak jiwang! Khas buat cinta hati aku NURUL HAFIZAHLIYANA. Jadi bagi yang rasa ada sedikit loya nak muntah tue , sila tekan X ya ! Cepat-cepat beredar dari sini sebelum semakin parah. Tapi kalau ada yang rasa boleh tahan , sila teruskan pembacaan anda! Terima kasih....

Sayang tiada kata seindah bahasa yang mampu aku katakan dan tiada puisi puitis yang boleh aku karang melainkan ucapan Selamat Hari Lahir Sayang. Pejam celik pejam celik usia mu sudah memasuki 20tahun dan begitu cepat masa berlalu serta hubungan kita semakin meningkat usianya.Saat aku mengenali diri mu jiwa ku kosong tanpa arah. Engkaulah lilin dan engkaulah cahaya. Engkau juga semangat ku dan segalanya dalam hidup ku. Tiada pengganti tempat mu di hati ku.Hanya allah tempat kita mengadu untuk mengukuhkan hubungan kita semoga hidup kita di berkati olehNya.

Alhamdulillah 5 hari lalu bersamaan 24 oktober 2011 bertambah lagi usiamu. Ku doakan moga pertambahan usia ini meningkatkan kematangan kita bersama. Terus terang aku katakan , di kaulah anugerah terbaik yang Allah berikan kepada ku.Tidak pernah ku terima anugerah sebaik mu. Kehadiranmu memberikan kekuatakn kepada diri ku.Waktu susah engkaulah semangat ku , waktu senang engkaulah komediku.Akhir kata buat isteri ku yang ku cintai dan sayangi , Selamat Hari Lahir yang ke 20. Semoga tahun ini akan terus memberikan kita seribu makna dengan kehadiran cahaya mata yang kita nanti-nantikan. Andai di hadiahkan intan permata , aku hanya memilih diri mu tiada dua , tiga dan empat.Hanya diri mu seorang dalam di hati ku.

Selagi jasad ini bernafas , selagi itu cintaku padamu akan bersama. Walaupun tiada harta berjuta tapi diri mu dalam hati ini sebagai isteri yang pertama dan terakhir. Amin!

P/s : sory syg , jangan ambik hati sebab aya baru buat entry bufday untik ibu .. aya tau aya x romantik . tapi aya berusaha untuk jadi yang terbaik di mata ibu .. tapi ibu tau kan aya yang 1st wish ibu hari tuu .. siap ada hadiah pos dari semenanjung pegi taman mawar sandakan lagi kann . wkwkwkwk .. love u syg .. jaga anak kita elok2 ;)


3 comments:

k ' rOoL said...

so sweet,romantik,caring,segalanya la bapakna...hehehe..mo khwin jgk sdh aku bha rik klu gnie..hahhaha..

Qimayra Mohammad said...

happy buffday :) may God bless u ...

IbuuRizqy said...

Makasi ayaa sayanngggggg ! Hepy + sedih ibu baca entry ayaa ne . Sampai nangis2 lagiii . Huhukk :'( Sayang aya sangat2 sayangggg ! Mudah-mudahan Allah dengar doa kita , aminnn ! :DD Sayang aya sangat2 !!!