Thursday, 18 August 2011

berita baik kali nii ;)

Assalamualaikum smuaa .wahhh pejam celik pejam celik puasa kita sudah masuk 18 kann . rasa macam terlalu cepat pulak ramadhan kali ni . huhu . alhamdulillah mudah-mudahan puasa aku tahun ni full . insyaallah aminn . kalau dulu time budak-budak hingusan , kalau puasa aku full kena bagi upahh oleh parents aku . bestnyaa kann time budak-budak duluu . kalau posa full, time raya pertama tu , aku kena bagi duit raya RM30 bersamaan posa sehari bernilai Rm1 . hehehe . tapi sekarang aku sudah dewasa , ada keluarga sendiri dahh . huhu be mature laa kann . niat puasa tuu bukan macam dulu lagi . puasa sebab nak duit rayaa banyak . niat puasa tu biarlaa ikhlas kerana Allah .

okay entry kali ni aku nak cerita pasal kenapa aku rasa bertuah sangatt hari ni . sebabbnya , aku dapat balik beraya dengan family aku sendiri . dengan isteri tercinta yana maito dan juga aku punya starring sarik junior . haha . besttnyaa . rasa heppy sangat hari nii . tak sabar nak balik sabah cium pipi bini , peluk kuat-kuat . dukung baby . huhayyy . tak dapat aku bayangkan . terrubatt laa rinduu aku kann sikit . rasa lega di dada ni dengar berita baik tadi pagi tuu . biarpun sekejap cuti , tapi okayla kann balik raya kali ni tiket kena sponsor . tiket free la katakan . 

sebelum ni rasa risau sebab jawapan belum ada , sama ada lulus atau tak permohonan cuti . nasib baik bos aku baik hati orangnya , aku rasa selesa bekerja dengan beliau . sporting sangat . siap cakap , "cuti laa sampai bila punn , tak kisahh . tapi kena bagitahu saya ok . text or call sya . faham" ... haaaa . dengar macam tu , rasa macam nak nangis jak aku rasa . huhu . 

okay sekarang mood aku tak sabar nak balik sabah . ibuu dan juga anak ayaa , tunggu aya balik okay ;)

4 comments:

Amiirah-Cassan said...

Alhamdulillah , syukur lah sarik , raya pertama sama sarik junior kan ? melumpat2 la c yana tu :) hhehe take care you guys :) may Allah bless your family :)

AyaaRizqy said...

mira : ya baa . syukurr yg teramat sdh ni . gmbira btuull .tc too mira .btw tanx ;)

IbuuRizqy said...

ayaaaa ! btull baaa ? huhu ! nda sabarrrr ibu ~

saveqmm said...

waa...ayah yang penyayang...dah berterima kasih dengan bos tu ke???

alhamdulillah dapat menyambut syawal dengan keluarga tercinta,,,